miercuri, 17 februarie 2010

Cum se receptioneaza RCS-RDS digital TV

Mi-am achiziționat de curând un TV capabil de a recepționa digital emisiile terestre DVB-T (transmise prin unde radio propagate prin aer) și cele pe cablu DVB-C (transmise prin cablu), mai exact modelul 32LH5000 produs de LG. L-am pus în funcțiune și am observat că, pe un ecran mare, transmisiile analogice arată jalnic, spre deosebire de filmele DivX HD (mkv) redate de pe stick USB atașat televizorului. N-am rezistat prea mult în situația asta, mai ales că între imaginile HD (si chiar SD) redate de pe stick-ul USB și cele SD transmise analogic pe cablu TV era o diferență ca de la cer la pământ. După ce am încercat de cateva ori, fără succes, sa recepționez digital programele TV, începusem să mă intreb dacă RCS-RDS / Digi transmite digital, pe cablu, în zona în care locuiesc. Bineînțeles că nici acum n-am primit răspuns la întrebarea pe care le-am adresat-o prin e-mail, dar am norocul că există internet și pot găsi și pe alte căi informațiile pe care le caut. Pentru că informațiile privind recepția digitală a posturilor TV cu decodorul HD MPEG4/H264 integrat în TV sunt disparate și/sau parțiale, le-am reunit aici. Acest 'howto' este valabil pentru TV-urile LG cu decodor MPEG4 DVB-C integrat.

Cum se configurează recepția digitală pe televizoarele cu decodor MPEG4/DVB-C în rețeaua RCS-RDS/Digi
  • Se configurează televizorul pe o țară cunoscuta cu transmisii digitale prin cablu. Conform manualului TV-ului meu, acestea sunt Suedia și Finlanda. În cazul în care nu este selectată una dintre aceste țări, TV-ul LCD LG 32LH5000 (probabil că și multe alte modele LG cu tuner MPEG4 DVB-T si DVB-C) nu va afișa posibilitatea de a selecta între 'Antenă' și 'Cablu' și nu se va deranja să caute posturile transmise digital. Prefer Finlanda in loc de Suedia, pentru cî se află pe același fus orar, și ora este afișată corect. Edit 2010-09-14: O listă actualizată cu televizoare care receptionează DVB-C este aici.
  • În fereastra în care se specifică setările de scanare se selectează 'Complet' în loc de 'Implicit' și apoi se incepe 'Acord automat' (căutare) de programe.
După terminarea operației, trebuie ca numărul de programe listate în dreptul etichetei DTV să fie mai mare ca zero, și probabil că se vor găsi și câteva posturi radio. În cele cateva zile de cand am trecut pe digital, am avut ocazia să văd cum arată anumite programe transmise în HD 1080: Eurosport HD, TVR HD, etc, dar nici cu cele transmise pe definiție standard nu mi-e rușine, ba chiar sunt mult mai mulțumit de modul în care recepționez programele SD transmise digital față de analogic. Folosirea unui TV de dimensiuni mari pentru a recepționa doar în mod analogic este nejustificată, atât timp cât exista transmisiile digitale care permit vizualizare la calitate mult mai bună, comparabilă cu cea a DVD-urilor. Acum aștept cu drag să treacă și televiziunile din Europa (în afara celor din Germania) la formatul de imagine 16/9, nu de alta, dar e plicticos să tot schimb proportiile imaginii sau sa dau zoom pe imagine.

Update 2010-02-20: Mai multe detalii despre setarile necesare pentru receptia digitala DigiTV prin cablu

Setările actuale pentru recepția digitală RCS DigiTV, prin cablu, fără STB sau receptor separat

Notă: Este strict necesar ca TV-ul pe care îl folosiți să suporte DVB-C. Se poate ca acest lucru să fie implementat în aparat, dar ne-inclus în specificațiile listate de vânzatori, probabil din lipsa coerenței specificațiilor reglementate în România. Cel mai bine este să vedeți ce se zice în manualul respectivului TV pe situl producătorului.
Printre țările pentru care se suportă oficial de către producători recepția digitală DVB-C se enumeră Finlanda și Suedia, setând TV-ul pentru una dintre acestea, ar trebui ca TV-ul să activeze și recepția digitală DVB-C.
Nu vă bazați pe setările implicite ale TV-ului când faceți scanarea, frecvențele folosite de RCs/DigiTV Cablu nu se află în spectrul reglementat din Suedia sau Finlanda.


Daca există amatori de setare manuală a parametrilor de recepție, acestia sunt:
Modulare: 64QAM
Symbol rate/frecventa simbol: 6900 kS/sec
Lista de frecvențe pe care am putut recepționa programe este:

  • 306000 KHz (306 MHz)
  • 314000 KHz
  • 322000 KHz
  • 330000 KHz
  • 338000 KHz
  • 346000 KHz
  • 354000 KHz
  • 362000 KHz
  • 426000 KHz (cu modulare 256QAM, operațional din mai-iunie 2010)
  • 434000 KHz
  • 442000 KHz
  • 450000 KHz
  • 458000 KHz

Pe fiecare frecvență se transmit multiplexat minim 3 programe. Lista completă a programelor transmise digital este mai lungă în acest moment decât lista programelor transmise analogic, și probabil că pot apărea frecvent schimbări în ea, așa că nu are rost să o prezint. Deocamdată sunt cam puține programe transmise HD, la ultima căutare găsisem doar 3.


Mai jos este presentată în imagini succesiunea de operații necesare pentru a receptiona transmisiile digitale RCS-RDS (DigiTV) prin cablu TV pe TV-uri LG din seria LH5000 (posibil si alte modele xxLHyyyy.



Mai jos este o listă cu alte modele confirmate ca fiind capabile de a receptiona DVB-C transmis de RDS-RCS:
Ar mai fi de menționat faptul că recepția în mod DVB-C prin rețeaua cablu DigiTV fără a se utiliza decodorul furnizat nu are suport oficial, așadar pot apărea oricând posturi codate și/sau alte surprize. Am mai adaugat cateva ponturi referitoare la TV-urile seria LH aici.

La lista de aparate care pot recepționa DVB-C se mai adaugă şi următoarele cartele pentru PC:

Edit 2010-04-20 - Începând cu 14 sau 14 aprilie, RCS-RDS a codificat transmisia programelor: DigiFilm1, DigiFilm2, HBO, HBO Comedy, Cinemax. Pe televizoarele LG se indica 'Lipsa modul CI'/'No CI module', iar respectivele programe nu sunt afișate.Până atunci se transmiteau criptat CineStar și celelalte programe xStar, respectiv canalele xxx: Playboy TV si Private Spice.

Edit 2010-05-29 - De pe 28 mai nu mai sunt cu acces liber programele HD: TVR HD, Digisport HD, National Geographic HD.

Edit 2010-06-03 - De pe 3 iunie oferta de programe HD este "gratuită", însă doar dacă se folosesc decodoarele lor, pentru care trebuiesc achitati 350 RON sau 10 RON/lună. A fost pus în funcțiune încă un multiplex, primul cu modulare 256 QAM folosit de RCS-RDS. În afara celor 4 posturi HD listate pe sit se mai pot receptiona încă două programe HD: Sport RO HD, respectiv ProTV HD, fiind transmise în total 6 programe HD.

Edit 2010-06-17 - Se fac modificări în grila de programe: au fost criptate posturile transmise de Viasat (TV1000, Viasat Explorer, Viasat History), aproape toate programele Discovery (cu excepţia celui de bază), National Geographic Wild şi Zone Reality. A mai apărut un post HD: U-TV HD, care deocamdată se prinde şi fără decodor, fiind transmis necriptat.

Ţi-a fost utilă această postare? Foloseşte butoanele de mai jos și distribuie şi prietenilor!

435 de comentarii:

  1. HBO se receptioneaza cu semnal Dolby Digital prin intermediu STB-ului HUMAX DVBC+HD la RDS-RCS?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Neo: Asa mi s-ar parea firesc, receiverul HD de la RCS sa poata receptiona DD, ca doar de asta au iesire digitala receiverele. Povestea e valabila si pentru receiverele SD, si acelea 'stiu'.
    PS: Nu toate programele sunt transmise cu sunet Dolby Digital.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am luat un STB de la RCS (Humax) pe care il conectez la TV prin cablu HDMI. Posturile HD sunt
    - Digi Sport HD
    - TVR HD
    - National Geographic HD
    - National Geographic Wild HD.
    TV-ul meu este Samsung LE37A656 si cred ca are tuner DVB-C (nu sunt sigur pt ca nu gasesti nicaieri scris). Alte posturi HD nu am reusit sa prind desi am incercat metoda descrisa mai sus. (Intr-adevar nu am in lista de tari Suedia sau Finlanda)

    RăspundețiȘtergere
  4. Humax....o porcarie,imagine de 2 lei ,programele HD,doar sigla ca imaginea...jalnica.Sper sa fie la inceput si sa se remedieze altfel voi trece la antena de camera.Cu tunerul tv-ului(40B554)ti-era mai mare dragu` sa vizionezi programele HD pana sa le codeze.Mai este cineva de acord cu mine?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cornel: N-am verificat, pentru ca nu mi-am luat 'decodorul HD' de la RCS, asa ca nu am cum face o comparatie. Si intr-adevar, programele HD se vedeau foarte bine direct pe tunerul TV-ului, inclusiv la mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut! Foarte util articolul si blogul in sine!

    Apelez si eu cu o situatie si sper sa gasesc suport aici.

    Eu posed un TV LG 32LH3000 FULL HD cu tuner DVB-T. Pana nu de mult receptionam TVR HD si DIGISPORT HD prin tunerul intern, plus celelalte posturi in format digital. De curand cele 2 posturi HD pe care le mai prindeam (dupa ce s-au codat anterior si HBO, HBO COMEDY, etc) au fost criptate si nu se mai puteau receptiona. Drept urmare am apelat la RDS si mi-am luat un decodor digital (simplu) in custodie si inca unul digital HD, cu 10 ron / luna! Ideea este ca eu locuiesc la bloc cu prietena mea si acolo am LG-ul de care am zis mai sus, dar mai am si o casa unde stau cu ai mei, iar acolo am un Sharp pe care sa folosesc celalalt decodor! Nu vreau sa zapacesc prea tare cu detaliile!

    Ideea este in felul urmator:

    Pe LG, fiind FULL HD si cu DVB-T, as putea sa folosesc tunerul digital simplu combinat cu tunerul digital integrat in tv si sa prind posturile HD? (ideea e ca in felul acesta pot sa-mi pun tunerul HD la casa pe Sharp si sa prind si acolo TVR HD - ca doar e campionatu` mondial :D)!

    Deci..se poate? Multumesc mult anticipat si astept o parere cat mai curand!

    Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  7. am si eu un tv lg 32lh5000 am cablu rds, imi gaseste 103 posturi digitale dar nu le pot vedea pe toate, imi apare no signal la multe, mai ales la cele hd

    RăspundețiȘtergere
  8. @Lau: Raspunsul este NU. Nu poti folosi decodorul SD pentru a putea receptiona programele HD, iar pentru cele HD stim ca nu mai merge cu tunerul integrat in TV. Decat... poate... daca ai vreun CAM PCMCIA compatibil cu Nagra si o cartela RCS virgina.
    Cu siguranta ca vei putea viziona programele HD acolo unde ai si decodorul HD (adica acolo unde e TV-ul Sharp).

    @Anonim @14 iunie 2010, 00:30:
    Unele programe nu sunt transmise 24x7 (ex: Viasat History), si in timpul in care nu sunt emise apare acel mesaj. Pentru programele care sunt criptate, apare alt mesaj: 'No CI Module' sau 'Lipsa modul CI', in functie de setarile TV-ului tau. La unele programe am vazut si mesajul 'Serviciu nevalid', nu stiu din ce cauza apare acesta.

    RăspundețiȘtergere
  9. au dat drumul (temporar banuiesc) la TVR HD .e meciu japonia-camerun.

    GO HD!

    RăspundețiȘtergere
  10. Li s-o fi stricat encrypter-ul :)
    Just kiddin'
    Daca s-a intamplat in urma 'sensibilizarii' din bloguri/media si e o modificare permanenta, apreciez. Daca e din cauza unei defectiuni care urmeaza a fi 'remediata': nu bun.
    Pana atunci: I heart HD!
    PS: Poate li se defecteaza si encrypter-ul de ProTV HD ;-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sal!

    Din 15.06.2010 nu mai sunt codate canalele TVR HD si UTV HD.

    RăspundețiȘtergere
  12. Se fac modificări în grila de programe: au fost criptate posturile transmise de Viasat (TV1000, Viasat Explorer, Viasat History), aproape toate programele Discovery (cu excepţia celui de bază), National Geographic Wild şi Zone Reality. A mai apărut un post HD: U-TV HD, care deocamdată se prinde şi fără decodor, fiind transmis necriptat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt din bacau; Receivere-le o sa fie disponibile aici peste o luna, doua, asa mi-au spus operatorii RDS din bacau! Suparat , eu si inca vreo 30-40 prieteni am trimis zeci de mailuri la RCS@RDs si DIGI (nu e normal ca TVRHD-ul sa fie disponibil abia peste 2 luni)De vreo 4 zile ne-au bagat TVRHD-ul si UTV HD la liber pana apar receivere-le HD ! FOARTE FRUMOS DIN PARTEA LOR ! MI-AM SCHIMBAT COMPLET PAREREA DESPRE

    RăspundețiȘtergere
  14. vad ca au bagat din nou TVR HD necodat, pentru cine se stie microbist e o veste buna!

    Intrebare: am 2 TV-uri LG (32SL8000 si 32LH5000), daca imi fac abonament digital la RDS (am analogic momentan), pot sa nu folosesc receiverul ala de la ei? as prefera sa folosesc tunerul din TV. Ar avea acelasi efect ca si cum as folosi reveiverul lor?

    As vrea sa vad direct prin tunerul TV-ului programele digitale si cele HD pe care ei le furnizeaza doar cu receiverul lor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Problema e urmatoarea:am calitate cam slaba la imagine pe cablu...Ma ajuta cu ceva un receiver ???

    RăspundețiȘtergere
  16. @Alex: Sigur ca poti vedea direct cu tunerul TV-ului, numai ca doar programele care nu sunt criptate. Daca sunt programe criptate pe care vrei sa le vezi (ex: TV1000, Viasat History, Zone Reality, Discovery, s.a.m.d., Soprt RO HD), atunci trebuie sa pui si receiverul HD de la RCS inaintea unuia dintre TV-uri. Separarea o faci cu un splitter de calitate, direct pe coaxialul de la RCS.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc pentru raspuns. Deci daca imi fac abonament digital voi prinde exact ce prind si cu abonamentul analogic (asta pentru ca nu vreau sa folosesc receiverul ala al lor pentru ca e inestetic si nu am cum sa il prind de perete, bleah, in plus vreau sa folosesc telecomanda televizorului meu)... inca ceva, in spatele televizorului am un loc de cartela sau ceva.. nu stiu la ce foloseste.. pot achizitiona o cartela sau ceva de la ei sa vad programele digitale fara reveiver?

    RăspundețiȘtergere
  18. @Alex:
    Atat grila alogica, cat si cea digitala, sunt transmise concomitent, in toata reteaua. Daca ai cu ce sa receptionezi digital, poti vedea si programele transmise digital necriptat. Ca sa le vezi si pe cele codate, ai nevoie de decodorul de la ei. Intre ce se transmite pe analog si digital exista unele diferente, cum ar fi neincluderea publicitatii locale pentru posturile centrale (antena X, ProTV, etc), formatul de imagine (16/9 vs 4/3), unele programe de pe analogic pot lipsi de pe digital si viceversa. Programele HD (TVR HD, Sport RO HD, National Geographic Wild HD, DigiTV HD) nu se pot receotiona decat cu receiver digital HD.

    Ca sa fac o vorba lunga scurta:
    - Nu e nevoie de abonament digital ca sa poti prinde digital decat daca in localitatea unde te afli se transmite doar criptat. Semnalul digital intra in casa si la cei cu contracte doar pe analogic.
    - Locul ala de card PCMCIA CAM (Modul CI PCMCIA) e bun la ceva, dar ce pui in el nu se prea comercializeaza la noi. Daca ar vinde/inchiria RCS/UPC asemenea module, le-as prefera in locul decodoarelor incluse in STB-uri. Rolul lor e sa decripteze programele codificate, in baza unei cartele SMART CARD.

    RăspundețiȘtergere
  19. salut,

    exista diferente mari in ceea ce priveste calitatea imaginii la televizunea digitala de la RDS cu mufa scart fata de telev digitala prin mufa HDMI ?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Anonim @4 iulie 2010, 22:01
    Cred ca prin scart nu ai sa poti vedea corespunzator 'HD (720)' sau 'Full HD (1080)'. In rest, daca e vorba de felul in care se vad posturile in rezolutie standard (ex: Eurosport 2/ProSieben/RTL): cred ca se vad la fel.
    Avantajele majore ale conexiunii HDMI sunt:
    - folosesti un singur cablu pentru audio si pentru video
    - transmisia intre receiver si TV este digitala.

    RăspundețiȘtergere
  21. salut,

    eu am prin mufa scart de la rds, posturile HD le prind cu antena de camera DVB=T..... daca o sa mai adauge astia de la RDS niste programe HD (doar 4 programe si costa 10 lei pe luna chiria decodor e cam mult, prind 3 posturi HD doar cu antena DVBT) poate o sa iau decodor, dar asa nu cred ca se merita....

    RăspundețiȘtergere
  22. salutare,

    stiti cumva cand o sa vedem 16:9 in romania ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Cei 10 RON sunt relativ justificati, in cazul in care locuiesti pe undeva unde n-a ajuns TVR-HD pe aer. Mult mai justificati decat sa dai 350 RON pe tot decodorul HD si sa ramai cu el in bratze pana la adanci batranetzi.
    16/9 este pe alocuri (U TV HD, TVR HD), chiar si pe la TVR1 vad niste incercari timide.
    Iar pe digital este deja 16/9 la multe programe de afara.

    RăspundețiȘtergere
  24. ma refeream la 16.9 la posturile romanesti, germanii au toate posturile asa, vad.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cine ştie cum pot fi salvate (memorate) programele după terminarea scanării automate la STB-ul DVB-C HSC-1170AN. La un exemplar de HSC-1170AN recomandarea primită de la un avizat de a trece pe "scanare manuală" chiar fără a efectua vre-o mişcare, a avut succes - la un alt exemplar mă "chinuesc"...
    Trebuie să existe o modalitate, chiar dacă de la rcs-rds Braşov mi-sa spus de către o domnoşoară operatoare că singura posibilitate de a nu pierde rezultatul scanării este să nu opresc STB-ul. Am întrebat: dacă se opreşte curentul electric, ce fac? Am primit răspunsul: scanaţi din nou!

    Mulţumiri anticipate! Gusti

    RăspundețiȘtergere
  26. Pt Go
    Am si eu RDS digital. Decodorul vine activat doar cu programele baza. dupa activarea pe robotul telefonic stai 30 min si apoi suni la support si-ti activeaza si programele extra.
    Cu decodorul HD am si eu problema. Nu-s si nici n-am gasit pe undeva sa iau altul si sa iau de la RDS cartela. Desi cred ca daca iau cartela de la RDS si aia ma miros ca nu e conserva de la ei ...

    RăspundețiȘtergere
  27. Baza e free to air, de aia se poate vedea si fara sa ai cartela neactivata. Altfel nu s-ar putea receptiona digital direct cu TV-urile care au tuner DVB-C. Extra e criptat, si fara cartela activa nu prea are cum sa mearga.

    RăspundețiȘtergere
  28. Exista vreo sansa sa prind transmisie digitala pe RCS-RDS. Am TV (37LG5000)cu decodor DVB-T dar se pare ca nu si DVB-C cu decodare mpeg4. Auzeam pe aici ca trebuie activate ceva meniuri ascunse prin downgrade firmware??!?! Sau sa ma las pagubas si sa pun mana pe un tuner extern? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca prin setarea tarii la '--','Finlanda' sau 'Suedia' nu apare nimic referitor la digital cand scanezi pe cablu, personal nu pot decat sa-ti recomand un receiver extern. Daca esti abonat de 'extra', atunci sigur ai nevoie de decodorul original de la RCS. Si presupun ca vrei si programele HD, iar fara decodorul HD de la RCS nu prinzi decat TVR HD, celelalte posturi HD nu sunt accesibile.

    RăspundețiȘtergere
  30. Pe mai multe site-uri am observat ca la descrierea LG 32LH5000 se spune ca are "insertii de albatru pe lateral"...din cate am observat si in poze se poate vedea o rama de culoare bleu, insa cand am mers in magazin nu am constatat ca acea rama este transparenta si ca nu exista nici un buton care sa ilumineze rama in acel albastru...stie cineva ceva? ms frumos pt raspuns

    RăspundețiȘtergere
  31. Elementele laterale, care in unele fotografii apar albastre, sunt de fapt doua baghete de material plastic transparent, cu o usoara nuanta albastra, de aprox. 1 cm. Aceasta nuanta poate aparea mai intensa in anumite situatii. Nu se aprinde nici un LED, si nici nu se coloreaza in functie de materialul vizionat. cel putin la mine nu se aprinde nimic albastru la ea.

    RăspundețiȘtergere
  32. Surprize ,Surprize..televizorul meu LG 32LD350 are dvd-c inclus!!!!!...am incercat combinatia spusa de tine...si desi pe nicaieri nu scrie ca ar avea tuner inclus ..uite ca acum ma delectez cu UTV HD..pe cablu de la RDS!!!!!!!!!...super tare..merci mult pentru tutorial omule...si poti adauga televizorul asta in lista ...atentie nu injurati daca cumarati si voua nu va merge(adica nu are tuner inclus)...eu lam luat din cora..si numele complet este 32LD350-ZA.BEUWLJP...cu firmware 3.01.07
    Acum ma apuc de USB HACK...si daca merge si asta mam scos

    RăspundețiȘtergere
  33. da, si eu am urmat pasii descrisi de autorul articolului si am prins 7 posturi HD din care merg 2 UTV si TVR si restul pana la 100 digitale, unele merg, atele nu+7 posturi de radio....inca mai astept sa pun mana si eu pe o cutie HD de la rds

    RăspundețiȘtergere
  34. un update cu programele disponibile, grupate pe multiplex-uri, este disponibil la

    http://ilgthegeek.livius.net/2010/08/07/rcs-rds-digital-cable-tv/

    Liviu

    RăspundețiȘtergere
  35. Au disparut din grila mea de pe DVB-C TVR-urile. Au fost bagate pe alte frecvente? Nici macar criptate nu apar.

    RăspundețiȘtergere
  36. @ilg-ul: Lista de programe transmise de RCS-RDS DigiTV in 11 aug. in Galati arata asa:
    Frecventa 306000: National TV, N24, Eurosport 2, Discovery Romania, Disney Channel, VH1, Favorit TV, Etno, Trinitas TV
    Frecventa 314000 KHz, modulatie 64QAM: Digi Sport RO, Romantica, Cinestar*, Cartoon Network, TV Neptun, RAI3, Prosieben
    Frecventa 322000 KHz: Antena 1, Antena 2, Antena 3m Sport.ro, Eurosport, Euforia Lifestyle, CNN, Duna TV, NotaTV
    Frecventa 330000 KHz: Digi Film 1, Digi Film 2, TV5Monde Europe, RTL Television, Private Spice*, HBO Romania*, HBO Comedy Romania*, Cinemax*, Radio Guerrilla, Radio Zu, Radio Romantic, Radio Info Pro
    Frecventa 338000KHz: Viasat Explorer*, Viasat History*, Comedy Star*, Action Star*, TV1000*, Universal Channel, Boomerang, Euronews, BBC World News, Playboy TV*
    Frecventa 346000, modulatie 64QAM: Vox News, TVRM, Bebe TV, DW, Bloomberg, 4 Story TV, RAI 1, Vox Channel
    Frecventa 354000 KHz: UTV HD, M2, ATV, RTL2, Super RTL, CCTV9
    Frecventa 362000: TVR 1, TVR 2, GSP 1, TVR Cultural, Discovery World*, Discovery Science*, Discovery T&L*, TVS Oradea, Analog TV
    Frecventa 370000 KHz, modulatie 256QAM: ProTV HD*, Sport.ro HD*, National Geographic Wild HD*
    Frecventa 378000 KHz, modulatie 256QAM: TVR HD, Digisport HD*, National Geographic HD*
    Frecventa 426000 KHz: Pro TV, Realitatea TV, AcasaTV, National Geographic Wild*, ProCinema, MTV Romania, Taraf, Money Channel, Radio Kiss FM, Radio 21
    Frecventa 434000 KHz: OTV, Zone Reality*, Hallmark, Movies 24, AXN, AXN Crime, AXN Sci-Fi, Minimax, U, Mezzo, Music Channel Ro
    Frecventa 442000 KHz: Prima TV, B1, Kanal D, Digi Sport Plus, PV TV, National Geographic, Animal Planet, Kiss TV, Music Channel Hu, Radio Europa FM

    @Wolfy: Grila poate fi diferita in alte localitati.

    RăspundețiȘtergere
  37. Perfect ca si eu tot din Galati sunt.

    Se pare ca am probleme la receptia frecventelor 362000 KHz, 370000 KHz, 378000 KHz. Tv-ul e un Panasonic P42S20.

    Revin cu detalii in caz ca obtin ceva info.

    RăspundețiȘtergere
  38. Yap, se pare ca pe acele 3 frecvente nu reusesc sa prind nimic.
    Probabil vina TV-ului. Nici macar nu gasesc cum sa setez QAM. E posibil sa nu stie sa detecteze pe 256.

    Oricum multumesc de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  39. Azi dimineata nu eram lamurit de ce nu mai prind canalele de la aprox. 70 in sus. Am mai facut un scan, si am gasit toate programele. Ce era peste 400MHz s-a mutat in continuarea multiplexurilor existente, la 386000 KHz, 394000 KHz, 402000 KHz.
    N-am retinut daca modulatia a ramas la 64QAM

    RăspundețiȘtergere
  40. Salut,
    Foarte interesant ce dezbateti voi aici...dar poate ma ajutati si pe mine.
    Am in
    "dotare" un samsung LE37B530.
    prima problema de care ma lovesc e ca nu pot seta tara asa cum spuneti voi (finlanda sau suedia) nu sunt in lista tarilor pe care sa le pot alege, nici pe digital nici pe analog...si aici m-am poticnit.
    Daca dau o scanare full (digital+analog) gaseste 107 posturi digitale dar majoritatea (adik Sport.ro HD, ProTV hd) nu se vad -scrambled chanel-.
    Daca a reusit cineva, ceva mai mult poate ma ajuta si pe mine...ca la RDS de 2 luni tot sun si caut decodor HD...dar nika.
    Multam

    RăspundețiȘtergere
  41. @JohnDoe: Teoria cu '--','Findanda','Suedia' e valabila pentru televizoare LG. Alte TV-uri pot merge din fabrica (de ex.: Samsung). Cele 107 canale pe care le prinzi sunt toate, si intr-adevar, unele sunt criptate.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acum prind si eu restul de canale care le postasem mai inainte.

    Probabil au mai modificat ceva in setari cei de la RCS.

    RăspundețiȘtergere
  43. Salut,

    Poate ma ajuta cineva.... Am un TV LG42LD450, achizitionat de la Emag. Gasisem deja acest forum inainte de a avea televizorul. In specificatiile tehnice nu este trecut, dar am intrebat si mi-au confirmat ca ar fi incluse si DVB-T si DVB-C. Doar ca, odata acasa, nu prind nimic digital... doar analogicele.
    Am setat Finlanda - cablu - completa. La scanare arata ca ar fi gasit 164 cnale DTV, 21 radio si vreo 60 analogice. Doar ca, la terminarea scanarii nu vad decat analogicele si programele radio. Precizez ca sunt abonat UPC, Timisoara.
    Deci le-a gasit sau nu???? Am DVB-C sau nu??? Sau UPC transmite totul codat???

    Si inca o intrebare. Stie cineva daca la TV pe care l-am cumparat se pot vedea fisierele mkv direct din USB??? Sau daca se poate face ceva in caz ca nu are aceasta optiune????

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  44. Din cate stiu, UPC transmite toate canalele TV criptat. Poti determina treaba asta apasand pe tasta EPG, acolo ar trebui sa-ti arate lista programelor digitale, respectiv orele de difuzare. Daca vei incerca sa vizionezi vreun program, vei primi mesajul 'No CI module' sau 'lipsa modul CI' pe programele criptate.
    In acea lista nu apar programele transmise analogic.
    Despre MKV pe USB: Zice lumea ca merge, daca activezi optiunile EMF si DivX din meniul de service. Se vorbeste pe tema asta aici. Evident, nu vor merge toate MKV-urile, mai exact.... nu vei avea sunet daca formatul acestuia este DTS si esti pasibil de a pierde macar partial garantia TV-ului. Ar trebui sa mearga fara probleme redarea de MKV/MP4 cu video in format MPEG4 / H264 si sunet in format AAC / MP3 / Dolby Digital (AC3). Gasesti aici cateva detalii despre modul in care se poate folosi la maxim TV-ul.

    RăspundețiȘtergere
  45. Am observat că RCS a introdus în lista de programe HD şi Acasă HD, pe multiplexul 370000 KHz. Deocamdata e necodificat.

    RăspundețiȘtergere
  46. Eu pe Frecventa 370000 KHz, modulatie 256QAM nu prind nimic...imi apare FARA SEMNAL. Nu prind nici unul dintre cele scrise de tine aici in lista in dreptul acestei frecvente. Mentionez ca am un 32LH5000 si sunt din TgJiu. In rest am observat ca s-a introdus Hora Tv, pentru cei pasionati de muzica populara

    RăspundețiȘtergere
  47. @Scofield:
    Grila de programe digitale nu este aceeasi in toata tara, sunt diferente de la localitate la localitate. Nu stiu despre HoraTV, pentru ca nu am re-scanat complet dupa programe. In Galati Acasa HD este pe pe acelasi multiplex cu ProTV HD, National Geographic Wild HD si Sport Ro HD, 370 MHz, 6900 Ks/sec, 256QAM.

    RăspundețiȘtergere
  48. ma lumineaza si pe mine cineva in alegerea unui CAM pt un samsung 37b530?tv folosit in reteaua rds.interes canale digitale criptate.eventual mai multe detalii despre procedura completa

    RăspundețiȘtergere
  49. @Anonim @24 septembrie 2010, 00:09
    Ar fi urmatoarele prerechizite:
    - RCS-RDS nu da cartele fara receiver. Prin termenii contractuali, se specifica 'a nu se folosi cartela decat cu alte aparate'. Daca ai apucat sa activezi cartela Nagra pe acel receiver, nu vei avea cum sa o mai folosesti cu alt CAM/receiver.
    - Decriptarea unor programe pentru care nu ai subscriptie este ilegala.
    - Exista un CAM creat pentru Nagra, dar care nu este de gasit in ofertele magazinelor
    - Polsat TV (Polonia) si TV Cabo (Portugalia) folosesc NagraVision 3, ar trebui sa fie compatibile acele CAM-uri cu criptarea Nagra 3. Pentru Viaccess/Conax exista CAM-uri pe toate drumurile.
    - Exista CAM-uri care pot emula criptara Nagravision pana la ver. 2 (Dragon CAM, T-Rex, Matrix CAM, Diablo). In aceste CAM-uri e posibil sa nu ai nevoie de cartela pentru a putea decripta programele, insa pot necesita destul de frecvent actualizari, pentru care e posibil sa ai nevoie de o asa-zisa CAS Interface.

    Cam atat....

    RăspundețiȘtergere
  50. merci milu
    cred ca am sa profit de prezenta in Germania pt a cumpara un CAM de pe ebay. dintre Dragon CAM, T-Rex, Matrix CAM, Diablo, ce recomanzi?diablo par cam scumpe

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu recomand nimic.... nu stiu care dintre astea este 'verificat' pe cablu. Daca n-as fi auzit despre acele CAM-uri ca ar folosite in tandem cu scheme decriptare nagra, nu le pomeneam. Daca ar fi sa-mi iau ceva, cred ca mi-as lua un Duolabs D-Module 2, dar e posibil sa am probleme de compatibilitate cu softul.
    Celelalte mai vechi: Diablo, T-Rex, Matrix, Dragon, sunt utilizate extensiv, asadar suport gasesti mai usor la ele pe forumuri, dar e posibil sa aiba anumite limitari tehnice pe care D-Module 2 le depaseste.

    RăspundețiȘtergere
  52. Salut.
    Eu am abonamentul de baza de la RCS-RDS ( http://www.rcs-rds.ro/televiziune-digi-tv/cablu-analogic/pachet-baza ). Cablul e ca asta: http://www.hometheatermag.com/images/archivesart/1105hook.1.jpg si e lecgat la tv prin RCA.
    Daca as trece la un LCD/LED/Plasma (fara sa schimb abonamentul) as avea vreun avantaj din punct de vedere al calitatii vizuale? De exemplu daca cumpar acest tv: http://www.mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?categoryId=12&itemId=3373# , pot sa bag pur si simplu cablul existent apoi fac setarile cu Finlanda etc, iar totul va fi OK, sau mai e ceva?
    Multumesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  53. Am incercat si eu sa vad cum merge cu decodorul Humax Digi+C. In opinia mea, arata mai bine imaginea cand e demodulata de TV, in absenta acelui minunat decodor. Apropos de decodor: pentru grila de baza baza nici macar nu e nevoie de card (la ora actuala, dar situatia se poate schimba).
    La capitolul avantaje/dezavantaje:
    1. Imaginea e mai buna
    2. Sunetul nu mai este depreciat de circuitele audio din Humax Digi+C (stiu cazuri unde apar brum-uri)
    3. Folosesti o telecomanda in loc de doua
    4. Poti vedea unele programe HD fara sa cumperi un decodor HD.
    5. Poti folosi teletext
    6. Daca 'intamplator' pe analogic mai exista programe din grila Extra, poti sa le vizionezi, tunerul de pe LH3000 (o lista mai lunga de TV-uri compatibile este aici) este hibrid analog/digital, spre deosebire de cel din receiverul Humax Digi+C, acela e doar digital. Ultima data cand am incercat, pe la mine prin zona mai mergeau pe analogic unele programe Viasat (TV1000, etc), care in mod normal nu ar fi trebuit sa le pot receptiona.

    Daca in zona in care te afli nu exista digital, atunci nu va merge. Dar daca stii ca exista prin zona ta oferte cu decodor (SD sau HD), atunci asta e tot, bagi cablul si ii dai inainte :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Foarte interesant, eu acum incerc sa fac ce ai zis. Pb mea este ca am un Samsung 2470HD si in lista de tari nu apare nici Finlanda, nici Suedia. Eu am setat Elvetia, mai aveam Austria, Franta, Spania,Germania,.... sa vad ce iese

    RăspundețiȘtergere
  55. am un tv 42lg5000 full hdcumparat in octombrie 2008.in meniul lui nu are decit tuner dvb-t,dar am citit pe forumuri ca se poate rezolva si cu dvb-c prin rescrierea softului sau cu telecomanda avansata(telefon cu infrarosu si simbian,montaj cu infrarosu pe portul com de la calculator....).daca a reusit cineva,va rog scrieti-mi si mie cum.va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  56. Hack-ul cu telecomanda originala functioneaza daca TV-ul tau ruleaza un firmware mai vechi. Daca firmware-ul e mai recent decat 3.15, atunci ai putea incerca ori varianta cu IR-Hack, ori downgrade/ajustare/upgrade. Cu acest 'hack' de obicei se activeaza functionalitatea DivX HD pe TV-urile din serii inferioare, ex: LH2000, LH3000, insa nu sunt convins insa ca se poate activa si DVB-C. Pentru seria LH, cel mai recent firmware care permite accesul in meniul de service este 3.15. Nu stiu daca un firmware mai nou activeaza si decodarea DVB-C, ramane de vazut. Ar fi o idee buna sa prezinti si ce versiune de firmware are TV-ul in prezent.
    Modificarile esuate ale firmware-ului pot fi costisitoare, cred ca cei de la service nu vor privi cu ochi prea dulci o asemenea situatie. In cel mai rau caz, ar trebui sa fii nevoit sa inlocuiesti placa din TV, care probabil costa aprox. 500 RON.
    Daca ai firmware mai vechi de 3.15 (inclusiv), apasarea simultana a unor butoane de pe telecomanda si TV (menu + menu, OK + OK) ar trebui sa iti dea acces in meniul de service al TV-ului. Tabelele respective cu setari nu au buton de 'revenire la setarile din fabrica', asa ca recomand precautie. In acel meniu ai putea avea setari privind redarea de MP3, JPEG, DivX (HD): activare MP3/EMF (din meniul EZ Adjust / Tool Option 3, setare la '1'), respectiv activare DivX (HD), din meniul 'EZ Adjust', 'Tool option 3', setare Divx la 'HD'.

    Pentru a face un update de firmware, trebuie sa ai un stick USB formatat in FAT32/NTFS, pe care pui fisierul firmware intr-un folder numit 'LG_DTV', direct in radacina sistemului de fisiere.
    Daca dupa ce introduci stick-ul nu incepe automat actualizarea, intri in meniu, apoi selectezi (doar selectezi, nu intri in el!) 'Option' (sau echivalentul in limba in care e setat TV-ul) apoi apesi 'FAV' de 7 ori. In acest moment ar trebui sa apara un meniu prin care esti asistat la upgradarea/downgradarea firmware-ului. Daca pe stick ai un firmware mai nou decat ce e in TV, ar trebui ca asistentul de instalare sa apara fara sa mai accesezi din telecomanda 'menu'/'option'/fav*7.
    Parola pe care o cere TV-ul in acest context este cea setata in meniul de securitate.
    sursa material: http://lgusb.wikispaces.com

    RăspundețiȘtergere
  57. Ati mai gasit ceva sa putem decoda? fara a mai lua o cutie de la rds? cu un Cam sau ceva? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  58. RCS se pare ca a inceput iar sa transmita la liber anumite programe, inclusiv HD. Se prinde ProTV HD, printre altele. Suita de programe Discovery a ramas codificata.

    RăspundețiȘtergere
  59. cum imi leg acest model la calculator...monitorul nu are mufa scart...cum se poate altcumva?

    RăspundețiȘtergere
  60. Bravo.....foarte buna postare !! M-ai salvat .....nu reuseam sub nici o forma sa gasesc programele digitale ! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  61. Am reusit si eu sa prind 103 canale digitale, plus 7 radio, plus 49 analog cu aceste instructiuni. Multumim frumos. Nu ne mai milogim de RDS:P

    RăspundețiȘtergere
  62. am si eu un decodor humax de la digi si m-ar interesa daca pot sa ma uit la filme de pe un usb pentru ca am vazut ca are mufa usb.am incercat sa vad daca merge si nu a mers. cand bag usb ul imi apr 3 functii video music si foto iar cand dau pe video nu imi afiseaza filmul. imi trebuie oare un program special pt a converti filmele pt a-l recunoaste decodorul sau nu merge pentru asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  63. Daca iti apar acele optiuni cand introduci stick-ul, probabil ca aparatul stie sa redea doar anumite formate de film, altfel nu se justifica prezenta functiei.
    Ca sa vezi ce formate poate reda, ai putea incerca sa pui pe stick si sa pui la redare:
    - un film AVI comprimat cu encoder-ul XViD sau DivX, MPEG4, rezolutie de max. 720 x 576
    - un film in fisier MKV, cu rezolutie normala de DVD, H264
    - un film in fisier MKV, H264 cu rezolutie HD.
    Nu indraznesc sa presupun ca poate reda filme codate cu Windows Media (WMV), QuickTime sau cu sunet in format DTS.

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna,
    Am un monitor/tv digital Samsung FX2490HD, full hd1080p, si l-am pus pe cablu RDS in Satu Mare, cu mufa clasica de antena. Pot alege intre antena sau cablu, dupa Full Scan mi-au aparut programele digitale cat si cele analogice. Prind si posturi HD: Acasa, U, ProTV, NatGeo, NatGeoWild, TVR, DigiSport si Sport.ro. Imaginile sunt super, merge oglinda. Deocamdata nu sunt criptate, am pachetul Baza, iar monitorul are tuner DVB-T/DVB-C MPEG4.

    RăspundețiȘtergere
  65. Sper sa nu ies in afara topicului. Posed un 32LH2000 dar sunt abonat la Next-Gen. La o scanare completa pe cablu (tara setata la "--") sunt gasite toate canalele digitale cu urmatorii parametri: frecvente de la 706000khz cu ecart de 8000khz, symbol rate 6875, codare 64QAM. Mux-urile sunt identificate corect, la Diagnostics apar programele continute dar imaginea nu este afisata corect. Mai precis sunt doar artefacte verzi, sonor intermitent iar din cand in cand afiseaza Lipsa semnal.Daca folosesc Info, informatia despre codare video si audio este afisata intermitent. M-ar interesa daca poate fi de vina calitatea semnalului (nivelul este 82%), sau este criptat (totusi nu apare nici un mesaj de Insert CI module sau altceva). Multumesc anicipat celor care au vreo sugestie, eventual pot reveni cu detalii (sper ca nu e defect tunerul DVB, cel analogic merge perfect).

    RăspundețiȘtergere
  66. @Anonim @10. dec. 2010 : Mumtumesc pentru pont, e bine de stiut ca merge pe RDS-RCS si pe acel model de monitor/tv.

    @Aninom @12 decembrie 2010, 21:16: Artefacte apar din cand in cand si pe RCS-RDS pe multiplexurile cu modulatie 256QAM, chiar daca nivelul si calitatea semnalului sunt peste 95%. Inainte de alte interventii, iti propun sa verifici splitterele si conexiunile de pe traseu, 82% e un nivel de semnal destul de mititel.

    RăspundețiȘtergere
  67. Am scanat si eu pt posturile hd de la rds…cateva luni mi-a mers perfect…se mai strica imaginea la hd cateva sec. dar acum nu mai pot vedea hd protv, acasa, national geo si asta de cateva zile…se strica imaginea:patratele. Este de la televizor sau de la rds? Or fi schimbat setarile?
    tvul:lcd lg 37lh2000

    RăspundețiȘtergere
  68. @Marius: Am observat si eu acelasi fenomen pe programele care se afla pe multiplexuri cu modulatie 256QAM, adica majoritatea canalelor HD. Interesant e ca TV-ul imi indica nivel si calitate semnal mari. Or fi prea mari nivelele pentru cat accepta TV-ul, am auzit de cazuri cand au fost necesare atenuatoare pentru a se putea receptiona HD.

    RăspundețiȘtergere
  69. Revin cu incercari facute pe cablul de la Next-Gen cu 32LH2000. Ca regula, un 4dB la atenuare reprezinta 8% la nivel semnal. Fara splitter am nivel 90% si calitate 100%, cu atenuare suplimentara am nivel 74% si calitate 100% - ambele incercari nu rezolva nimic. Cu amplificator am 100% nivel dar probabil apar distorsiuni sau zgomot si calitatea scade la 40%. Si am observat ca nu am nici EPG. Am ajuns la concluzia ca sunt criptate.

    RăspundețiȘtergere
  70. Oficial nu am nici un serviciu digital de la ei, asa ca nu am ce sa le reclam.... Poate ii trage cineva care are decodor HD de la ei de maneca, si poate suna si la ANPC/OPC daca nu se simt...
    Problema pare sa fie generalizata, insa nu stiu daca afecteaza si conservele HD pe care le dau ei abonatilor ori sunt afectate doar TV-urile cu DVB-C HD.

    RăspundețiȘtergere
  71. Samsung ...C530, pa UK sau Other am incercat si prinde tot ce transmite RDS digital + HD. Canalele criptate nu se vad normal.

    RăspundețiȘtergere
  72. Salut!!Iti sunt recunoscator!Am reusit sa`mi setez posturi digitale,fara receiver,direct prin cablu,cu ajutorul tau!
    As vrea sa`ti cer ajutorul,ptr aceeasi problema dar la un televizor “Grundig 32-6950″!Am cautat peste tot prin google dar nu am gasit nimic ,ce sa`mi fie de ajutor!
    Pe LG`ul meu,am reusit pe Suedia,ca pe Finlanda nu a gasit nimic!Si a gasit 106 posturi digitale,7 radio,si 66 TV!
    Pe Grundig am incercat toate limbile,si gaseste doar 65-66-67 posturi, depinde de tara,dar nu specifica cate sunt digitale si cate TV!
    Iti multumesc anticipat ptr ajutor!
    P.S.:Te rog sa`mi trimiti un e`mail pe “yobikasm@yahoo.com”,chiar daca nu ma poti ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  73. am un televizor led de 66 dela philips si nu are tuner DVB-C, si nu-mi place cum se vede la el..cum as putea face rost de acest tuner dvb-c si daca merge pus pe televizoru meu

    RăspundețiȘtergere
  74. Mi-am luat modelu asta de televizor de la Philips Led 26PFL3405/12, cea mai mare teapa posibila mi-am luat si am fost la Domo sa-l dau inapoi si nici nu vor sa auda.. cu tot cu decodoru digital Hyundai de la Rds se vede foarte urat ,chiar nu am stiut pana acuma cateva zile de acel DVB-C..acest televizor nu are desi e led , au alte televizoare lcd mult mai vechi..poate ma ajuta careva cu vre-o sugeste, o setare ce sa-i fac sa se vada mai bine, eventual daca trebe niste mufe , scarpuri ceva...

    RăspundețiȘtergere
  75. @Robert: 65 pare sa fie numarul total de programe transmise analogic. Nu conteaza limba de afisare a meniului ci tara de 'resedinta' a aparatului, in functie de ea se activeaza/dezactiveaza diversi parametri tehnici de receptie. N-am cautat prea tare informatii despre modelul tau, dar pare a fi echipat cu tuner care receptioneaza doar DVB-T.

    @Lau83Poli: Daca tunerul cu care este echipat din fabrica TV-ul nu are posibilitatea de receptie DVB-C, nu vad ce ai putea sa-i faci. Unele Set top box-uri (Dreambox 800, spre exemplificare) pot fi echipate cu tunere multiple, pe tehnologii diferite (DVB-S/DVB-T/DVB-C).

    @Anonim@29 dec. 2010: Si eu eram adeptul ideii ca un produs electrocasnic trebuie inspectat temeinic inainte de achizitie. Din aceasta cauza recomand achizitionarea de la eMAG, pentru ca ofera posibilitatea de a returna produsul fara costuri si intrebari suplimentare, prin serviciul Extra garantia de retur care permite returnarea unui produs in 30 de zile de la achizitie, indiferent de care este motivul returnarii.
    PS: Am citit brosura acelui TV si nu gasesc nicaieri sigla DVB, am senzatia ca acel TV nu este echipat cu tuner DVB de orice fel.

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna,
    Am un Samsung FX2490HD monitor tv, la care exista posibilitatea de a salva lista de canale digitale pe memorie USB, ca in cazul in care se pierd setarile/canalele sa poata fi restabilite prin importarea listei. L-am testat cu succes, merge. E o functie foarte utila la televizoarele mai noi...

    RăspundețiȘtergere
  77. Sas
    Salut,

    Am incercat si eu, si a mers pe samsung c5000, nu am la setari tara Finlanda, dar am selectat alte tari, atat la analogic cat si digita si a mers,

    Bafta

    RăspundețiȘtergere
  78. Pentru Laur...Am inteles ca ai un model Samsung LCD C530...am si eu receptor pt. HBO de la rds..l-am luat exclusiv pt. digital, EPG...de cand mi-am luat LCD-ul, am vazut ca pot receptiona digital toate posturile, inclusiv posturi HD..acum m-am gandit sa duc inapoi receptorul pt. HBO pt. ca oricum nu mai uit... mi-au spus cei de la rds ca NU POT RECEPTIONA IN CONTINUARE DIGITAL decat daca inchiriez de la ei UN alt RECEPTOR al carui cost pe luna este aproape identic cu cel pt. HBO...Intrebare: m-au pacalit? Pot receptiona cu acest model de TV canalele digital, inclusiv cele HD, fara a folosi vreun receptor de la ei?

    RăspundețiȘtergere
  79. @Anonim @15 ian: Asta e poezia pe care o invata cei de la vanzari/suport. Tehnic vorbind, ceea ce transmit ei este compatibil cu DVB-C, deci n-are de ce sa nu mearga. Sunt doua probleme pe care trebuie sa le ai in vedere:
    - programele extra/premium sunt criptate, nu se gasesc prea usor card si modul PCMCIA CI compatibile.
    - multiplexurile pe care se tranmsite HD au inceput sa aiba o calitate a semnalului digital sub orice critica, de la o vreme incoace (putin inainte de finele anului 2010), cred ca baietii s-au apucat de montat filtre pentru atenuarea semnalului in locurile in care oficial nu exista clienti cu HD. Asta inseamna ca experienta de vizualizare a posturilor HD a devenit intolerabila. Partea buna e ca decodorul din TV scoate imagine de o calitate net superioara STB-ului (conservei) Humax Digi+C, asa ca se merita folosirea receptiei digitale pentru posturile SD.

    RăspundețiȘtergere
  80. Daca imi cumpar un TV cu decodor DVB-C pot sa receptionez de la RDS canalele care sunt extra? (HBO, viasat, T&L, Discovery Science, etc) sau trebuie sa mai iau un decodor de la ei?

    RăspundețiȘtergere
  81. @Anonim @17 ianuarie 2011:
    Programele extra se pot vedea doar daca faci rost de un modul CI si de cartela de la RCS. Inca nu am aflat daca e vorba despre criptare NagraVision sau despre criptare Conax, deci nu stiu ce modul CI ar fi potrivit. RCS nu ofera deocamdata acest modul (si nici nu cred ca va oferi prea curand) CI, asadar esti pe cont propriu. Partea si mai nasoala e ca RCS nu iti da cartela fara decodor, deci va trebui sa dai si pe acela alti bani in cazul in care vrei cartela.

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna! In primul rand vreau sa multumesc atat autorului articolului cat si tuturor contribuitorilor :) M-ati scutit de multa bataie de cap si frustrari.

    Eu am un LG de 47 inch LD650 proaspat cumparat. Cand l-am luat de la MediaGalaxy mi s-a spus ca nu voi putea prinde tv Digital cu acest model pentru ca nu am DVB-ul necesar si ca doar echivalentul de la Samsung prinde tot... prostii...am setat Finlanda - am dat auto...si voila am prins 100 programe printre care Protv HD, Acasa HD, Tvr HD, NGeo HD, Utv HD, DigiSport HD, Sport.ro HD.

    Mi s-a mai spus ca nu citeste decat filmari DivX si putine...imi merg cam toate avi-urile, mp3-urile si jpg-urile. Citeste stick-uri si HARDURI externe - sunt FOARTE multumita de acest model! Are si True Motion 100 Hz pentru o claritate mai buna a imaginilor in miscare. Mai am de setat internetul de pe el - Lan si Wireless.

    Singurul of pe care il mai am e ca nu prinde decat HBO-ul analog (desi noi avem abonament HBO+) , nu vede Comedy Starul, Hbo-ul Comedy, DigiFilm, etc...nici macar analog...stiu - sunt codate... decoderul Hwavey de la RDS non HD de pe celalalt LCD mi le vede foarte bine.

    Multumesc inca o data tuturor pentru ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  83. @Raluca M.:
    Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Detinatorii de TV LG pot fi interesati si de aceste ponturi.

    RăspundețiȘtergere
  84. S-a modificat grila de programe Digi TV, noutățile sunt sintetizate aici.

    RăspundețiȘtergere
  85. salut
    am vazut postul tau si mi se pare excelent, insa pt p plasma lg 42pc35, cum se poate face setarea pt scanarea pe digital. am schimbat si suedia si finlanda si nu gaseste nik.

    RăspundețiȘtergere
  86. Cred ca trebuie sa faci urmatoarele:
    1. resetare completa a TV
    2. cand scanezi DTV, foloseste 'Complet' in loc de 'Utilizator'.

    RăspundețiȘtergere
  87. @inromaniasepoate
    CHIAR si asa nu-mi apare meniul ca la seria LH. dupa ce aleg tara, caree nu poate fi "--", incepa direct scanarea si imi afiseaza doar dtv si radio.

    RăspundețiȘtergere
  88. Catalin, cred ca detii un TV care nu are tuner DVB-C. Din cate observ, acest model de plasma e ceva mai vechi (de prin 2009 daca nu cumva mai demult), cand era 'nepopulara' aceasta tehnologie. N-am gasit manualul de utilizare, pentru a-ti confirma/infirma faptul ca are tuner DVB-C.

    RăspundețiȘtergere
  89. 4 februarie 2011: confirm pentru modelul LG 42LE4500 ca prind tot ce e HD de la RDS mai putin cele trecute pe cartela (necesar decodorul lor). Vad HD: protv, tvr, acasa, sport.ro, digisport, natgeo, wild, digifilm. Din pacate HBO nu merge decat analogic.

    RăspundețiȘtergere
  90. buna seara.
    modelul LG m2280d-pz este echipat cu DVB-C ?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  91. @Anonim @23 feb.: Da, monitorul cu tuner DVB-C LG M2280D-PZ suporta DVB-C. Cel putin asa se precizeaza in manualul acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  92. mersi pt sfat am o plasma LG 42PJ250 si nu imi mergea dtv setat pe romania,am facut exact cum ai zis si spre surpinderea mea chiar a mers ,multumesc inca o data pt sfat,al meu merge setat pe finlanda ,merge chiar si cu tuner dvt t

    RăspundețiȘtergere
  93. Am un Samsung 32c530 si nu reusesc sa prind digital Digi Sport si Cartoon Network. Grila este Rds Craiova, imi poate da cineva frecventele ?

    RăspundețiȘtergere
  94. Digi Sport il gasesti la 425860 KHz, 6900 KS/s si 64QAM.

    Eu am un DVB Topfield mai vechi (TF6100COC - Decodare DVB-C) de pe la ai mei si am un tuner Winfast TV2000XP RM si merge de minune fata de cum merge fara DVB. Acum imi dau o comanda de un Convertor CVBS to VGA sa nu mai fiu nevoit sa tin PC-ul pornit (sa nu mai am nevoie de tuner decat pt a opri pc-ul si prin anumite programe - am configurat telecomanda)si vand tunerul. Chiar se merita DVB-ul. Probabil in cateva luni o sa imi cumpar ceva HD :D

    RăspundețiȘtergere
  95. chestia asta cu receptionarea canalelor digitale "moca" de la RDS-RCS merge si pe un TV SONY BRAVIA 2 KDL 40V4000? Am cautat peste tot si nu am gasit nimic. In meniul televizorului nu gasesc unde sa schimb tara. johnnyssid@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  96. Felicitari pentru aceasta postare, m-a ajutat sa setez televizorul (un Panasonic cu dvb-c) si acum prind toate posturile digitale si o parte din cele HD. Inca o data multumesc si la mai multe asemenea postari. Multa sanatate autorului!

    RăspundețiȘtergere
  97. Salutare de la mare. Sunt fericitul posesor al unui LG 42LE5300 si multumita acestui blog, prind tot ce este digital pe Finlanda (cu exceptia celor criptate). Imaginea e superba pe acest model de LED. Acum sunt curios ce ar trebui sa cumpar ca sa prind aceste posturi digitale si pe vechiul Samsung 32R81 din 2007. As dori ceva stand-alone (un decodor DVB-C sau ce e compatibil), nu pentru PC. Daca se poate sa imi dati un link. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Numai bine!!!
    P.S. Dau o bere la vara la Mamaia ;))

    RăspundețiȘtergere
  98. Pe post de decodor HD pentru RCS Ar trebui sa mearga modelul asta, sau ceva din lista asta.
    Unele STB-uri de acolo au si functie PVR.

    RăspundețiȘtergere
  99. mai fratilor la lg 26lh2000 se poate prinde aceste programe hd si ce slot cieste compatibil la rds rcs

    RăspundețiȘtergere
  100. multumesc pentru ghid, m-ai ajutat sa imi rezolv toate problemele, Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  101. eu nu prind nici HBO nici digifilm desi am un LCD Samsung, 81cm, FullHD, 32C530.

    am abonament toate pe analog plus hbo

    se poate face ceva? pot prinde gama HBO, action star, cinestar, cinemax sau digifilm? apare doar semnal demodulat

    RăspundețiȘtergere
  102. Din pacate DigiTV nu oferă module de decriptare PCMCIA CAM pentru acces conditionat. Când se va întâmpla asta, atunci o să putem prinde HBO/CineStar/DigiFilm direct cu decodorul TV-ului.

    RăspundețiȘtergere
  103. Am si eu un Samsung LE32B350 si nu merge sa prind programele HD, absolut toti prietenii mei care au LCD-uri prind aceste programe, indiferent ca au Sony Samsung LG etc !!!

    RăspundețiȘtergere
  104. Pentru setarea TV-urilor Samsung 32B530 trebuie doar sa faci scanare de programe automata, specificand 'digital'.

    RăspundețiȘtergere
  105. buna!ma intereseaza si pe mine unde gasesc un receptor catv dvb-c fara sa trebuiasca sa bag cartela de la rcs/digi?

    RăspundețiȘtergere
  106. Din cate stiu, receiverul Humax Digi+C permite vizionarea programelor necriptate si FARA cartela. Teoria trebuie sa mearga si cu receiverele HD de la RDS, si chiar si cu orice alt receiver de cablu (DVB-C).

    RăspundețiȘtergere
  107. am o problema am un 42LG3000si un abonament la rds, iar cand dau sa caut grila de programe pe Finlanda/Suedia imi cauta direct pe antena si nu gasesete nimic.Nu imi dau seama cum pot schimba asta.

    RăspundețiȘtergere
  108. @omulan: Uneori este nevoie sa faci o revenire la setarile din fabrica inainte de a avea posibilitatea de a seta cablu/antena. Vezi daca se rezolva asa.
    Retin ca nu toate Tv-urile LG din seria xxLGxxxx pot receptiona digital.

    RăspundețiȘtergere
  109. Salut. Am un decodor digital de la rds pentru abonamentul pe cablu pe care nu-l utilizez pt ca mi-am luat unul hd. Daca ma poate lamuri cineva, doresc sa stiu, daca decodorul digital pt abonamentul prin cablu poate fi folosit si pt abonamentul cu atena de salit.
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  110. @ady: Pentru satelit se foloseste DVB-S. Box-ul pe care il ai nu poate demodula asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  111. Nu a mai aparut vreo versiune de soft sau altceva sa mearga sunetul DTS pe LG 32LH5000?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  112. @Scofield: Din câte am auzit, nu există nici un TV [și implicit firmware pentru TV] de la LG capabil de a decoda DTS. Nu știu dacă ar merge în mod pass-trhrough, prin ieșirea optică printr-un receiver AV, dar presupun că nu.
    Însă DTS pot reda (cel putin prin cablu digital, SPDIF)... unele bluray player-e LG, media player-ele externe, etc. Un media player extern e o investiție rezonabila, mai ales pentru cine dorește să scape de timpul petrecut transcodând track-uri audio.

    RăspundețiȘtergere
  113. Multumesc pentru raspuns!
    M-am gandit si la varianta cu media player, insa am un hard extern Samsung de 1.5 TB si e pacat sa nu-l exploatez :)
    Pana apare solutia caut filme cu sunet AC3 :)

    RăspundețiȘtergere
  114. Am un receptor DVB-C si nu vrea sa-mi ia nimic de pe frecventa 306MHz sub nici o forma. Mi-a gasit inclusiv programele criptate de pe alte frecvente dar aici nu vrea si pace...

    RăspundețiȘtergere
  115. salut...am si eu un tv lg model 32lg3000...si nu pot receptiona programele hd...mam uitat pe net si pe unele site-uri zic k are dvd-c iar pe altele zic k nu are....ce sa mai cred??am dat scanare pe toate tarile si nu imi ia nici un post hd...cu u sfat ma puteti ajuta si p mne...mersi

    RăspundețiȘtergere
  116. @Anonim, 5 iunie: xxLGy000 poate sa aiba sau poate sa nu aiba decodor DVB-C. Primele modele nu aveau, prin 2009 si mai tarziu au fost cazuri cand modelele de xxLGy000 puteau prinde DVB-C. Pe la finele lui 2009 au aparut si modele de xxLGy100, (eg: 32LG2100), care pot prinde DVB-C.
    Daca scanarea cu tara setata la Finlanda nu a dat rezultate pozitive, nu pot decat sa-ti recomand sa iti iei de la digi un decodor HD, asta in cazul in care schimbarea TV-ului nu este o optiune fezabila. Pentru UPC ai nevoie neaparat de decodor digital de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  117. Am si eu un LG 42LE4500 , si am reusit sa trec pe digital etc. etc. dar exact cum se intampla la majoritatea si la mine anumite programe sunt criptate. Cand am trecut pe digital un prieten mi-a zis ca nu pot aranja programele dupa bunul plac , iar zilele trecute am incercat eu si am resuti. Dar jucandu-ma pe acolo am incercat sa deblochez (folosind lista de programe digitale si butonul galben) un anumit program sa zicem HBO. Si mi s-a cerut o parola ... Aceasta parola nu poate fi facuta rost? Adica de la cineva care lucreaza la RDS sau cine stie :-? ?

    RăspundețiȘtergere
  118. din cate stiu eu nici macar nu exista eurosport HD sau discovery HD sau cel putin rds rcs nu disoune de ele. eu prind UTV HD DIGI SPORT HD Sport.ro HD National geographic HD acasa HD TVR HD HBO HD SuperONE HD

    RăspundețiȘtergere
  119. @Anonim: Intr-adevar, acum nu mai e disponibil Eurosport HD. Insa in martie 2010 era, 'la negru', pentru teste.

    RăspundețiȘtergere
  120. @Raddu_AdyY : Vezi postarea asta si o sa te lamuresti cu privire la deblocarea programelor criptate.

    RăspundețiȘtergere
  121. Buna,am un LCD BEKO BKL32LXLU1B,sunt abonat la rcs\rds,nu am antena sau stiu eu ce separat,doar calbu de la rcs,am tot incercat sa prind digi hd dar nu stiu cum sa fac ca sa il rpind,din ce am vazut pe net la informatii scrie ca ar avea tuner,acum nu stiu ce ar trebuie,cum ar trebui sa caut care sa prind acele posturi hd...sugestii?

    RăspundețiȘtergere
  122. @Raul: Daca postezi un link la pagina producatorului, poate gasim un manual de utilizare al acestuia. In manual spune daca TV-ul poate sa prinda digital sau nu, respectiv daca prinde DVB-C sau doar DVB-T.

    RăspundețiȘtergere
  123. @Ghid IT:uite un link catre site-ul lor oficial http://www.beko.ae/tv-BKL%2032LX-LU1B.html ,m-am uitat si in manualul televizorului,dar nu scrie nimic despre dvd-b sau dvd-t,doar ca are ca numar de programe 100 dintre care eu prind mult mai putine..ceva link-uri am mai gasit( http://www.voxmagazin.ro/produs~150834~LCD+TV+Beko+BKL+32LXLU1B.html ) http://www.dedeman.ro/ro/tv-lcd-beko-bkl-32lxlu1b/C-36-151-6321/produs.html
    ...Sa incerc sa dau cautare automata si sa setez tara?

    RăspundețiȘtergere
  124. @Raul: singura referinta notabila la tuner o gasesc pe pagina de la Dedeman, unde zice ca 'are tuner multisistem', dar nu se face nici o referire la nici o varianta de DVB. Cred ca singura intrare digitala in acest TV se poate face prin conectorul HDMI1, de la un set-top-box/receiver.
    TV-urile cu DVB nu au numarul de programe limitat la 100.

    RăspundețiȘtergere
  125. Imi poate spune cineva daca acuma se pot receptiona free (adica fara receptor HD, numai cu lelevizor cu tuner dvb-c incorporat) programe HD, ca digi sport HD pro tv HD sau tvr HD?

    RăspundețiȘtergere
  126. @Willie: Cam asta e si ideea esentiala a postarii. Cu televizoarele astea, merge, posibil si altele. Daca al tau are decodor DVB-C si e model mai recent, ar trebui sa mearga.

    RăspundețiȘtergere
  127. Nu am numai u tv hd. Nu e lafel in fiecare oras? La unii merge 7-8 canale hd si la mine numai 1.
    Am televizor LG LH3000, e lafel ca LH5000. Nu cu televizorul este problema.

    RăspundețiȘtergere
  128. @Willie: U TV e printre putinele programe HD transmise cu modulatie 64QAM. In afara de U TV HD, mai merg pe 64QAM si: TVR HD, DigiSport HD, NatGeo HD. Toate celelalte (protv, acasa, sport.ro, etc) sunt transmise cu 256QAM, cel putin in Galati. Poate e nevoie sa faci ceva cautari manuale. Ca indicii:
    - foloseste multiplu exact de 8 MHz de la 306 MHz in sus. In Galati, multiplexurile 256QAM se transmit pe 426 si 434 MHz.
    - cauta programe cu 256QAM, cele pe 64QAM inteleg ca se pot prinde la tine.

    RăspundețiȘtergere
  129. Vad ca doar marcile Samsung si LG sunt ridicate in slavi.Zilele trecute mi-am incercat norocul cumparand de la Metro un LCD TV Changhong (!!!)model LF 24 F699H.La un pret convenabil,680 RON,ofera rezolutie FullHD si tuner DVB T/C.Sunt abonat RDS,am dat scanare posturi fixand tara Finlanda si in afara celor criptate de RDS (HBO,DigiFilm,etc.)am receptionat toate posturile disponibile,inclusiv cele HD (TVR HD,ProTvHD,DigiSportHD,etc.)Calitatea vizionarii nu este cu nimic mai prejos fata de marcile amintite la inceput.Sunt foarte multumit de achizitie si,sincer,nu ma asteptam ca aceasta marca sa ofere un produs atat de bun.

    RăspundețiȘtergere
  130. Salut,

    Pe baza ponturilor de aici am testat pe un lg 32lh3000 in timisoara si am prins 107 digitale (o parte sunt codate) si 8 radio. Am rds pe fibra.

    Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  131. @cbog: Cand spui 'Am RDS pe fibra' te referi la tehnologia numita GPON ? La tine in casa intra direct cablu de fibra, acesta se conecteaza la un modem [probabil marca Huawei, model Echolife HG 810 sau EchoLife HG850], de unde ai iesiri pentru coaxial catre TV, UTP pentru net si mai ai si un port de telefonie ?
    Daca da, e bine de stiut ca functioneaza si pe aceasta infrastructura receptia DVB-C.

    RăspundețiȘtergere
  132. Da, fibra in casa cu Huawei hg865.

    RăspundețiȘtergere
  133. Mi-e scârbă de câte ori am întrebat de decodoarele HD. Caut de 1 an și nu au niciodată. Își cam bat joc de clienți, dar mă rog.

    RăspundețiȘtergere
  134. la un lg 42le4500 nu mai reusesc sa mai prind canalele hd. La inceput, cand am luat tv-ul acum vreo
    3 luni, a fost ok, acum dupa o noua scanare, se prind numai posturile de pe cablu, fara radio si hd. imi puteti da o solutie?

    RăspundețiȘtergere
  135. Apreciez enorm munca si timpul depus. Este cea mai concludenta informatie gasita pana in acest moment despre acest subiect.

    Daca se poate va rog sa-mi spuneti ce variante se pot gasi si in situatia (din pacate in care ma regasesc) ca furnizorul de servicii sa fie UPC.

    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  136. În România se poate7 septembrie 2011 la 20:17

    @Creve: Daca inca iti place de RCS, poti lua in calcul varianta achizitionarii unui TV. La ora actuala TV-urile digitale sunt mai ieftine cu aproximativ 40% fata de cum erau in urma cu un an si ceva.

    @Ionouts: S-a schimbat in vreun fel situatia? Au mai fost situatii cand a picat temporar transmisia.

    @Anonim: Pentru UPC, varianta scurta e: achizitionezi decodor hd sau standard, sau chiar si modelul cu PVR, daca ai nevoie de time shift sau vizionare la ore ulterioare a programelor. Varianta lunga: nu vezi digital de la UPC fara decodor HD sau SD, pentru ca legile si responsabilitatile sunt prea diluate in ceea ce priveste aceasta tematica, motiv pentru care n-ai sa primesti prea curand de la UPC modul de decriptare CAM.
    Daca e fezabila varianta cu schimbarea providerului, poti sa iei in calcul si migrarea la RCS, eu unul sunt _relativ_ multumit de felul in care merge netul si televiziunea, desi suportul pentru servicii internet lasa mult de dorit.

    RăspundețiȘtergere
  137. salut. am un samsung LE40C530F1W, iar firma de cablu este akta. am vazut la simpla cautare are 83 canale digitale, care logic sunt codate. exista vreo moodalitate sa le receptionez liber? tv-ul este pe romania ca, tara.

    RăspundețiȘtergere
  138. @aalin73: Deocamdata n-am suficiente informatii despre Akta. Totusi, daca programele apar in lista dar nu pot fi vizualizate [pentru ca ar fi codificate], probabilitatea sa le poti vedea doar cu TV-ul e destul de mica.

    RăspundețiȘtergere
  139. am un LG 42LV3400 si nu gasesc Finlanda sau Suedia in lista cu tarile. Ce se poate face?

    RăspundețiȘtergere
  140. @Anonim / 21 sep. 2011: Despre LG xxLV3400 nu gasesc informatii pe situl din U.K. Pe situl LG Romania apare ca acest model ar avea tuner DVB-C. Incearca setarea tarii la '--', iar restul procedurii in maniera similara.

    RăspundețiȘtergere
  141. Buna...Eu am un LG 32LV4500 care nu are la Tari nici Finlanda nici Suedia... Am incercat si pe "--" si tot nu-mi gaseste nimic HD...In afara de cele 2 tari de mai sus, exista si alta pe care se poate seta TV-ul, astfel incat sa poata fi receptionate programele HD...Ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  142. Am reusit sa gasesc un manual pentru 32LV4500 aici. Se pare ca lista de tari acceptate pentru TV digital prin cablu s-a marit, pe familia 32LV4500 se poate seta Germania, Olanda, Suedia, Elveţia, Danemarca, Austria, Finlanda, Norvegia, Slovenia, Ungaria, Ucraina, Irlanda, Polonia, România, Spania, Bulgaria, Rusia, Lituania, Estonia, Letonia. Cel mai interesant e faptul ca in lista de operatori certificati se afla UPC, dar nu am auzit ca UPC sa transmita programe necriptat, ori sa furnizeze module CAM.
    Revenind la problema: Seria LV4500 se seteaza asa: se apasa pe telecomanda 'Home' (Acasa) pentru accesarea meniului principal, se deruleaza pana la 'Setare', se apasa 'OK', se deruleaza pana la 'Acord auto', 'OK', se selecteaza 'Cablu', 'OK', se selecteaza din lista operatorilor optiunea 'Alti operatori', 'OK', se selecteaza 'Complet', 'OK'. Dupa ce TV-ul termina cautarea de programe, apesi 'Exit' pentru a iesi din meniu.
    Poate fi util sa bifezi 'Acord initial' la valoarea 'pornit', sau sa cauti optiunea 'Revenire la setarile din fabrica' inainte de a face cautarea de programe DTV.

    RăspundețiȘtergere
  143. Salut.
    RDS Timisoara TV LG 32LV5500. Nici eu nu am tarile Finlanda sau Suedia. Prima scanare pe tara Germania auto, cable, completa: 94 prg + 8 radio. Pe tara "--" nu gaseste nimic, nu are optiunea de selectie antenna/cable sau complet. Pe Romania a gasit aceleasi 94 posturi.
    Unele posturi SD se vad destul de prost, pixelate/pureci, ca un film codat divx la calitate slaba, atat pe dvb-c intern cat si pe cutiuta de la digi Humax digital (nu HD), mult mai rau pe humax.
    Humaxul vede putere semnal:67% calitate 100%.
    Am tot schimbat cabluri, scos splitter, am dus semnalul de la 61% la 70% dar nu se observa diferenta la posturile care se vad prost asa ca am lasat cablurile cum erau.

    RăspundețiȘtergere
  144. am si eu un lcd tv hyundai SG32LTA-1. nu reusesc sa prind posturile digitale, doar cele de pe cablu. la meniu nu am ca tara de selectat finlanda sau suedia. ar trebui sa fie full hd tv-ul, dar.... ar mai fi vreo solutie?

    RăspundețiȘtergere
  145. @Mircea Linuxist: fluxul audio-video e prea 'inghesuit' ca sa se poata vedea bine :)

    @Anonim: Nu am reusit sa gasesc nicaieri vreo referinta la modelul tau de TV. Daca ai posta un link la un manual, poate as putea sa gasesc ceva in el.

    Digi TV HD se poate prinde si cu alte receivere HD destul de accesibile, spun asta pentru cei care au deja un TV dar care nu prinde DVB-C, ori doresc sa poata folosi functia PVR.

    RăspundețiȘtergere
  146. salut sunt de la tara si am un kit satelit digi tv am cumparat un lg 450 si nu merge digi pe el.am si cablu de la akta acela merge dar digi nu.ma puteti ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  147. Salut
    Digi TV satelit necesita un receptor de satelit, pe care il conectezi cu TV-ul prin cablu Eurscart. Dupa ce ai facut conexiunea, pe TV trebuie doar sa selectezi intrarea AV, si ar trebui sa apara imaginea de la receiverul de satelit, dupa care te poti apuca de setarea parametrilor acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  148. Salut! Am luat de curand acest model de TV: LG 32LK430 LCD TV, mentionez ca are dvb-c etc, scrie pe el ca ar fi fabricat in sept.2011, deci s-ar parea ca e model recent lansat. Din pacate, nu are Finlanda sau Suedia, am dat scanare pe Elvetia, Olanda, Irlanda si Germania, si la toate am prins posturi digitale, in jur de 108 posturi digitale, 8 de radio si vreo 60 pe analog. Problema mea e ca unele posturile HD nu se vad, apare ecranul negru cand dau pe ele (ProTv HD, Sport.ro HD, AcasaTV HD) iar celelalte care se vad (Digisport HD, UTV HD, Nat Geo HD) au momente cand apar pe ecran anumite macroblocuri (un fel de bruiaj rapid, la intervale neregulate, pe la 10 sec sau pe la 30 sec etc). Aveti idee ce pot face? pe ce tara sa mai incerc? Ms

    RăspundețiȘtergere
  149. @Anonim: Modelele mai noi au inclus in lista de tari compatibile DVB-C si Romania, mai exact reteaua UPC (interesant, nu?).
    Cred ca ai semnalul cam slab, daca zici ca iti apar macroblocuri. Cauta meniul de diagnostic, si vezi ce zice la 'Calitate semnal'. Daca e sub 85%, e nasol.
    Pentru setarile LG-urilor mai noi, citeste 8 comentarii mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  150. salut! am si eu un philips 32pfl6606H si nu pot sau nu stiu de unde ii pot da instalarea programelor digitale automata.pot manual dar trebuie sa bag toate frecventele manual.asta am si facut numai ca la unele programe imi apare ecranul negru cu un info program amestecat.ai ideea ce pot face?mentionez ca programele hd le prind si daca imi puteti raspunde daca lista de frecvente de mai sus este completa sau mai sunt si alte frecvente.multumesc anticipat!!!

    RăspundețiȘtergere
  151. @Anonim / 26 oct. 2011: TV-ul LG serie LK se poate seta pe Romania.
    Referitor la bruiaj/macroblocuri: e posibil sa ai o calitate a semnalului destul de slaba, cauta prin meniul de setari/diagnostic indicatia privind calitatea semnalului, ar trebui sa fie peste 85% ca sa se vada bine.

    @Anonim / 03 noi. 2011: Nu stiu cum se poate seta automat TV-ul Philips 32PFL6606H. Frecventele sunt la o distanta de 8MHz intre ele, de obicei folosesc modulatie 64QAM sau 256QAM, si pot aparea diferente intre localitati. Poti incerca 'ultima frecventa + 8 MHz (8000Khz)', daca banuiesti ca mai exista multiplexuri/transpondere.

    RăspundețiȘtergere
  152. In primul rand felicitari pentu tot ce ai facut pana acum!
    Te deranjez si eu cu o intrebare si anume: Am un LG sl 8000 si Rcs. Prind 108 programe digitale in care se afla si cele HD. Din pacate doar U HD se vede bine si se aude la fel de bine, in resto toate celelalte se vad sacadat.Am semnalul la maxim , asa arata tv-ul.Pls Help
    Si mai e ceva daca o avea importanta: pe langa acest LCD am si un tv normal i dormitor si daca merg ambele simultan cel din dormitor vede mult mai bine in sensul ca nu se mai vad asa de mult purici pe ecran

    RăspundețiȘtergere
  153. @Anonim: Multumesc pentru aprecieri.
    Presupun ca te referi doar la programele HD cand spui ca "se vad sacadat". E posibil sa fie afectate si unele programe radio de aceasta 'sacadare' sau 'intreruperi'. Alta clarificare: inteleg ca pe LG SL 8000 receptionezi digital, pe celalalt TV analogic. Parerea mea e ca arata mai bine analogicul pe televizoarele vechi, decat pe TV-urile LCD/LED.
    Ce cred ca poti face: verifica nivelul 'calitatii semnalului', in meniul de diagnostic. Daca scade adesea sub 85%, e destul de firesc sa apara intreruperi.
    Cred ca TV-urile vechi au tunerele de analogic ceva mai bune decat TV-urile recente, in acestea s-a pus accentul pe calitatea tunerului digital si post-procesarea a imaginii.

    RăspundețiȘtergere
  154. Am o mare rugaminte, poate cineva sa-mi spuna daca tv-ul SONY KDL-37EX521BAEP are tuner dvb-c si mai ales daca e capabil sa prinda canalele rds-digi pe tunerul dvb-c?

    RăspundețiȘtergere
  155. @Mihai: In opinia mea, sansele sa nu poti prinde digital cu Sony 37EX521 sunt mai mici de 10%.

    RăspundețiȘtergere
  156. Sunt sanse sa vezi HD daca esti abonat Dolce prin satelit? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  157. Asa ar trebui, Dolce Satelit include in grila programe HD: TVR HD, Sport RO HD. Lista completa este aici. Evident, folosind un receiver DVB-S HD si cartela de acces compatibile.

    RăspundețiȘtergere
  158. Pentru cei care nu au gasit tarile Finlanda sau Suedia in lista pentru scanare, si sunt la RDS, dati scanare pe SLOVENIA. Eu am dat ... am 111 posturi digitale si nu stiu cate HD destul de multe zic eu din care nu merg doar vreo 2 sau 3 HBO HD, ceva de genul.... DECI DATI SCANARE PE SLOVENIA, daca nu aveti FINLANDA SAU SUEDIA.

    RăspundețiȘtergere
  159. Salut. Multumiri autorului si colaboratorilor pt acest post !

    Sunt din Cluj abonat RDS : extra+HBO (am ceva conserva Digi veche). Am cumparat ieri un LG570S; am facut cautare pe tara:Romania, alti operatori, complet si am gasit peste 100 posturi DTV si 8 radio, vad si toate posturile HD. Bineinteles HBO, HBOHD + extra Discovery-uri nu le vad ca sunt codate "No CI module". Merg: TV1000, Viasat Explorer, Viasat History, Zone Reality;

    Intrebarile mele sunt:
    1. daca cumpar un PCMCIA (CAM) si bag smartcadul de la Digi voi putea vedea si posturile codate ?
    2. am nevoie de o cartela virgina de la ei ? (cum ii fac sa imi dea una la schimb nebagata deja in vreo conserva )
    3. de unde pot cumpara PCMCIA (CAM) si ce model ? pe http://en.wikipedia.org/wiki/Nagravision zice ca si DigiRomania ar fi : Digi TV (Romania, Hungary, Czech Republic, Croatia, Serbia, Slovakia) (Nagravision 3) (chiar si UPC ... )
    4. exista si alte solutii (mai putin ortodoxe) sa pot vedea toate posturile digilate SD, HD si codate fara conserva ?

    Precizari:
    am scris email la LG, raspuns : LG nu comercializeaza carduri PCMCIA. Achizitia se poate face numai la operatorul de televiziune.
    am sunat la Samsung: raspunsul lor este clar: ei nu comercializeaza si operatorul ar trebui sa faca acest lucru, dar legislatia NU OBLIGA; de doua ori a insistat pe legislatie si pe operator.
    am sunat la Digi: ca si echipamente ei furnizeaza doar STB-uti SD sau HD; clar ca HD nu au pe stoc in Cluj.

    fapt divers: La mine in meniu am selectat ca tara romania si am UPC !!! desi din cate am citit pe acest forum nu se poate prinde nimic doar cu TV-ul la UPC.

    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  160. Salut cip, cu placere!

    Raspunsurile la intrebarile tale ar fi urmatoarele:
    1 + 2. smartcardul Nagravision 'se imperecheaza' cu decodorul, si odata imperechiat, va functiona doar cu acel decodor/CAM. Daca tu ai cum sa obtii o cartela care nu a primit 'botezul' in alt decodor digi, atunci AI O SANSA sa il poti folosi impreuna cu alt CAM.

    3. Asta m-am intrebat si eu, dar din pacate e un domeniu in care nu abunda informatiile pe net. Din cate am citit, exista unii operatori din Polonia si Spania, care ar comercializa CAM-uri pentru a fi folosite in reteaua lor. Ramane de vazut daca aceste CAM-uri sunt compatibile cu generatia Nagravision folosita in prezent de RCS la criptarea programelor.

    4. Daca stii cum se sparge Nagravision (sau Conax, daca e cazul), probabil ca da. In trecut a fost posibil sa se poata decripta programe transmise criptat Nagravision , folosindu-se DiabloCAM, T-Rex sau alte CAM-uri.

    La capitolul precizari... legislatia europeana impune doar producatorilor sa echipeze TV-urile cu slot CI (Common Interface), dar nu obliga si pe cablisti in vreun fel. Ai mai mari sanse sa poti folosi un modul CAM/CI pe un televizor cu receiver DVB-S, decat pe o retea DVB-C, datorita popularitatii mai mari a folosirii CAM-urilor in receptia clasica pe satelit. Insa TV-urile cu DVB-S sunt mai rare, iar discutia aluneca pe alte tematici.
    Si eu sunt de parere ca ar fi foarte avantajos pentru clientul final folosirea CAM-urilor, insa cei care iau deciziile la cablisti sunt de alta parere, motivata uzual prin inconveniente de ordin tehnic. Indiferent de care e motivatia, monopolizarea pietei receiverelor ar trebui sa atraga atentia ANRC sau a celor care se ocupa de concurenta neloiala, ma refer aici la concurenta pe piata receiverelor DVB-C. Nu vreau sa insinuez ca 'folosirea exclusiv a CAM-urilor e buna', ci doar ca 'folosirea CAM-urilor ar trebui sa existe ca optiune pentru client'.

    Stiu ca TV-urile mai noi listeaza Romania si operatorul UPC. Pana in prezent n-am auzit sa fi confirmat cineva ca se poate prinde UPC digital fara conserva.

    RăspundețiȘtergere
  161. Salutare, as dori sa stiu si eu pentru un LCD Sony KDL 32 S 5500, daca se pot configura programele digital pe RDS. Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  162. @Ne0: Sony KDL-32S5500 nu poate receptiona DVB-C. Te poate ajuta un receiver, ori de la operatorul de cablu, ori alternativ. Asta e un model pe care l-am vazut mergand.

    RăspundețiȘtergere
  163. Se pare ca RCS-ul e in criza de frecvente, din moment ce a trebuit sa elimine Antena 2 din grila, aparent pentru a face loc pentru noul post RTV. Suplimantar, se pare ca exista si o petitie online privind sustinerea reintroducerii de catre RCS a postului Antena 2 in grila.

    RăspundețiȘtergere
  164. sal eu mi'am dat din greseala country Romania..si am dat autoserch ,nu stiam de faza cu canalele digitale...desi mi le instalase tipu de la cablu cand a venit..dar eu nu eram aks..acum am setat din nou finlanda..si am dat autoserch si nu mai gaseste nik pe autoserch..tre sa le bag manual ?? aveam setat la user acolo modularea 6900..si ce mai trebuia..

    RăspundețiȘtergere
  165. @Alex: Daca nu precizezi modelul de TV... n-avem cu ce sa te ajutam.
    Daca e vorba de LG: Citeste cu atentie comentariile, solutia probabil ca apare de mai multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  166. Salut!
    Am si eu o nelamurire.Am achizitionat de curand un LG 32lv4500 si un decodor Humax de la RDS,problema fiind urmatoarea.Fara decedor se vede lacrima iar cand il conectez se face imaginea mai albicioasa.Stie cineva dece?Multumesc pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
  167. Anonim, la care din urmatoarele situatii te referi?
    1 - conectezi humax-ul si selectezi ca intrare pentru TV conectorul unde e legat Humax-ul, folosind acest decodor pentru receptie?
    2 - urmaresti programele cu ajutorul tunerului integrat in TV, iar cand faci conexiunea fizica de la TV la decodor se modifica ceva la calitatea imaginii receptionate?

    pentru (1) - parerea mea a fost si ramane in continuare ca aceste conserve mai au multe de invatat pana sa poata produce o imagine similara tunerelor integrate in TV-uri.
    pentru (2) - nu am nici o idee.

    RăspundețiȘtergere
  168. Salut. Intentionez sa-mi cumpar un TV Panasonic TX L32E30E. Voi putea receptiona programele transmise digital de RCS-RDS? Am abonament baza analogic. Nu am STB.

    RăspundețiȘtergere
  169. @Anonim: Fisa de specificatii pentru Panasonic TX L32E30E spune ca acest TV poate receptiona digital, atat prin 'terestr' cat si prin 'cablu'. Din pacate, nu pot nici sa confirm si nici sa garantez ca va functiona.

    RăspundețiȘtergere
  170. O intrebare: am 'conserva' RDS, prinde 94 de programe (cautare proprie, fara optiuni de tara), dar cele HD (gen ProTV HD, HBO HD nu-s printre). TV-ul prinde vreo 60 cu cautare Suedia (inclusiv f multe HD), dar posturi ca HBO, HBO HD etc apar blocate. Cum sa fac sa le "combin"? E ceva ce-mi scapa? As vrea sa vad HD-urile, dar si programele decodate de cutie simultan (fara sa bag splitter la antena si sa tot schimb sursa din telecomanda).

    RăspundețiȘtergere
  171. Recent, conserva standard a primit un update de firmware prin care programele hd deveneau invizibile in lista. Pana atunci apareau, insa erau neutilizabile (nu ma refer la conserva HD).
    Cu TV-ul nu poti vedea programele criptate (inclusiv HBO), fara cartela de decriptare si modul CAM. Ori, RCS nu ofera modul CAM. Daca schema de criptare e Nagravision, nu prea ai sperante. Daca e vorba despre Conax, e posibil sa poti folosi un modul CAM pe care il poti achizitiona personal. Insa nu pot confirma ca e vorba despre schema de criptare Conax pentru HBO, HBO HD si celelalte programe criptate.

    RăspundețiȘtergere
  172. am un LED LG 32LV3400 si nu reusesc sa prind digital - nu am la setari FINLANDA SAU SUEDIA .Am incercat pe GERMANIA dar...nimic .Oare ce nu fac bine...??Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  173. Foloseste Romania / UPC / Scanare completa

    RăspundețiȘtergere
  174. Pana la urma am reusit pe GERMANIA.....MULTUMESC pentru raspuns.Si DA...se vede foarte bine si fara "cutia de la rds".DIGI SPORT HD,NAT GEO HD,TVR HD SI U HD -se vad....SUPER ! Multumesc pentru tot.Tuturor numai bine.!

    RăspundețiȘtergere
  175. aveti idee daca cumva pot gasi programele HD pe Samsung LE32S81B ? am schimbat tara in Blegia sau alta tara, dar nu imi apare optiunea de alegere intre antena si cablu...
    apoi am dat memorare automata si nu-mi gaseste decat programele normale (fara DTV si Radio). mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere
  176. ma intereseaza si pe mine subiectul, in special fiindca am un TV LG 42LG6000 achizitionat acum 4 ani ! (era ...tare atunci), si care nu are DVB-C imcorporat.

    Intrebare NU exista un DVB-C pa PCMCIA, care poate fi atasat direct in TV (Acesta este Full HD si are placa de PCMCIA, care oricum momentan nu e utilizata)?!?!
    Adica ceva asemanator cu Tunere digitale pt LapTop pe pcmcia

    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  177. @draqsor: Ai nevoie de decodor HD, TV-ul Samsung LE32S81B nu include tuner digital.

    RăspundețiȘtergere
  178. @Marius B: Slotul PCMCIA este destinat unui modul CI, care are rolul de a transmite catre TV codurile pentru decriptarea fluxului digital. Solutia pentru tine tot decodorul HD este. Daca nu vrei sa astepti pe termen nelimitat si nu te intereseaza HBO sau alte programe premium, poti sa folosesti acest decodor HD.

    RăspundețiȘtergere
  179. Am un LED Hyunday 22HYL550 pot receptiona digital? Sunt abonat RDS RCS! Daca se poate ce trebuie sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  180. buna seara,
    am achizitionat recent un lg led tv 26LV2500 cu dvb-c..am dat scanare pe romania si gasesc doar canale analog, niciun digital...in lista de tari nu am finlanda sau suedia..insa dak dau la digital imi apar UPC, insa nu m'am riscat sa scanez pe UPC avand in vedere k am cablu de la rds.
    ce pot face? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  181. @sorin: sa stii ca merge cu Romania / UPC / Scanare completa.

    RăspundețiȘtergere
  182. Eu am un tv-monitor M2262D cu DVB-C mpeg4 conform specificatiilor tehnice, dar nu pot receptiona canalele HD de la RCS. E valabil si pt mine postul din inceputul topicului?

    RăspundețiȘtergere
  183. am si eu un tv 32lg 2000 cum pot sa receptionez posturi dtv se poate sau nu

    RăspundețiȘtergere
  184. Pe samsung le32a457c1d merge, va rog raspundeti/mi, daca se mai ocupa cineva de postare, daca merge si cum se face

    RăspundețiȘtergere
  185. salutare tuturor. Folosesc un televizor samsung ue32c5000 si vreau sa stiu daca pot face ceva setari pentru a receptiona discovery HD si eurosport HD. Sunt abonat la RDS-RCS, tipu abonamentului este baza. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  186. @Anonim: Discovery HD si Eurosport HD nu se pot vedea deocamdata fara decodorul HD de la RDS. Cand vor furniza si CAM-uri se va putea, direct cu televizorul.

    RăspundețiȘtergere
  187. Buna!...
    Mi-am luat un led Finlux DVB-T full HD...As dori sa stiu daca are deocodor incorporat, fiindca atunci cand dau scanare full...digital plus analog, imi gaseste doar posturile din grila analogica...Ar trebui sa setez altcumva tv-ul?...mersi mult...

    RăspundețiȘtergere
  188. @Mario: Daca TV-ul nu include in specificatii cuvantul magic DVB-C, atunci sansele sa mearga sunt mici. Daca nu o ia din loc, poti folosi un decodor HD de la RDS sau un decodor HD alternativ, pe acesta din urma nu vei putea receptiona programele criptate.

    RăspundețiȘtergere
  189. nu pot vedea toate comentariile.. zice "se incarca" si ramane asa

    RăspundețiȘtergere
  190. Este vorba despre o limitare a platformei blogger [o eroare javascript], inca nu am solutie pentru aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
  191. Am achizitionat un LCD LG 42LK430, iar in lista tarilor nu este Finlanda si Suedia. Ce alta tara as putea alege? De unde stiu cate programe pot prinde, sau e diferit pt fiecare tara?

    RăspundețiȘtergere
  192. Andreea, numarul de programe e acelasi, indiferent daca selectezi Suedia, Finlanda sau '--'.

    RăspundețiȘtergere
  193. Salut, poti sa ma ajuti te rog si pe mine am un lg2000 si nu reusesc nici cum sa prind nici un post hd. Mc mult!

    RăspundețiȘtergere
  194. Am mai raspuns anterior, dar dintr-o eroare a platformei Blogger, unele comentarii nu mai sunt vizibile.
    LG seria xxLG2000 nu au tuner DVB-C, pentru ele e nevoie de decodor extern.

    RăspundețiȘtergere
  195. cum ordonez canalele digitale RDS pe televizorul LG 47LD650 ??

    Am firmware versiunea 4.00 (care cica este ultimul)

    MULTUMESC ANTICIPAT !

    RăspundețiȘtergere
  196. Presupun ca toata seria LG xxLD650 ar trebui sa aiba o caseta in care se poate specifica 'ordonare automata', in meniul de cautare programe. Daca acea casuta este debifata, programele pot fi mutate, vedeti cum aici.

    RăspundețiȘtergere
  197. Buna ziua! Tocmai ce m-am mutat si am facut un abonament pentru cablu TV, analog, fara decodor HD.

    Urmeaza sa cumpar un televizor, unul dintre acestea doua:

    http://www.emag.ro/televizoare/televizor-led-samsung-66-cm-hd-26eh4000–pUE26EH4000WXBT

    http://www.emag.ro/televizoare/televizor-led-lg-66-cm-hd-26ls3500–p26LS3500

    Desi vad specific la ambele tuner DVB-C, nu precizeaza si acel MPEG4. Voi reusi sa prind posturi HD cu aceste televizoare? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  198. ai gasit si vreo metoda in care poti aranja programele digitale?

    RăspundețiȘtergere
  199. @Ciprian Onosa: Da, gasesti explicatia aici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...