luni, 8 iulie 2013

Castelul Bran

Am trecut prin zona Bran-Moeciu, cu scopul bine definit de a vizita castelul Bran și împrejurimile, iar apoi am făcut și o mică excursie către sud, cu destinația Cheile Dâmbovicioarei. Inițial am crezut că pot concentra într-o singură postare imaginile și povestea locurilor, însă cum doar pentru prezentarea castelului am un set de 34 de imagini, voi amâna descrierea împrejurimilor pentru alte postări.

Trecătoarea Bran a fost de multă vreme un element cheie în tranzitul dintre Țara Bârsei și valea Moeciului, între munții Bucegi și Piatra Craiului. Datorită nevoii de apărare a zonei, în timpul domniei regelui maghiar Ludovic I de Anjou a fost construită cetatea de la Bran. Locul și castelul au o istorie bogată, care poate fi lecturată integral pe bran-castle.com.

Locul este în prezent unul dintre cele mai vizitate din România, probabil și datorită mitulul vampirului Dracula, care a reușit să aducă acestui castel numele "Castelul lui Dracula". Că acest lucru nu are temei istoric e altă poveste, însă povestea lui Dracula încă înspiră turiștii și o parte dintre evenimentele care au loc la Bran.

La sosirea dinspre Moeciu, castelul nu are cum să rămână neobservat

Castelul Bran

Și după intrarea în mica localitate este aproape imposibil de trecut pe lângă bazar și intrarea castelului fără a le observa și vizita

Bran

Bran - Prin bazar
Bran - Castelul Groazei

Înaintând prin bazar, inevitabil se ajunge la intrarea castelului. La casieria de la intrare se acceptă plata cu carduri VISA/Maestro/etc.

Castelul Bran - Intrarea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...