miercuri, 12 iunie 2013

Referendumul privind Constitutia Romaniei - în impas

Vlad Petreanu a scris o postare interesanta despre cât de bine le pică celor din USL modificarea constituţiei la ora actuală, mai ales în contextul în care preşedintele reia ideea reducerii numărului de parlamentari
"Se anunţă o Constituţie retrogradă, provincială, anxioasă şi făcută, parcă, doar cu scopul de a consacra existenţa a două mari clase în această ţară: clasa politică, mai presus de lege, care-şi va ridica ziduri concentrice de apărare împotriva răspunderii morale şi penale pentru actele pe care le comite şi, de cealaltă parte, o largă clasă subordonată, formată din noi, toţi ceilalţi, mai cunoscuţi în mediile politice sub termenul generalizator de “pulime”.
...
Până marţi la ora 19, întregul mecansim USL al redefinirii României în politicieni şi pulime mergea ca uns şi nimic nu părea să-l poată opri. Acesta este contextul în care s-a produs anunţul lui Traian Băsescu (apropo, am mai văzut vara trecută un mecanism dintr-ăsta infailibil pus la cale de USL, care s-a fărâmat taman înainte de finiş.)
...
Îşi permite dl. Antonescu să dea înapoi cu coada între picioare din faţa lui Traian Băsescu? Din nou? Şi ce mai rămâne din el după o nouă schelălăială?"
Textul integral se află aici.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...