marți, 21 decembrie 2010

Viaţă de parlamentar român

20 Dec. 2010 - În parlamentul României sunt programate dezbateri privind o moţiune de cenzură şi legea bugetului pentru anul 2011.



Sursa: Hotnews

joi, 16 decembrie 2010

Cel mai mare proiect de cercetare ştiinţifică din istoria României

Săptamâna trecută, joi, 9 decembrie 2010, presa a scris (evident doar în trecere), că „Guvernul a aprobat o notă pentru construirea celui mai puternic laser din lume în România”. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, citat de Hotnews, a anunţat că "s-a aprobat o notă privind construirea la Magurele, în judeţul Ilfov, a facilităţii Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics pentru cercetări în domeniul laserelor şi a fizicii nucleare din cadrul infrastructurii europene de cercetare dedicată luminii extreme. Este cel mai mare proiect de cercetare stiinţifică realizat vreodată în România".

Articolul complet este pe situl Hotnews.

marți, 14 decembrie 2010

Traian Băsescu şi denumirea ţiganilor rromi

Presedintele Traian Basescu a denunţat initiaţiva legislativă de schimbare a denumirii de rom în ţigan şi a declarat, într-un interviu pentru Financial Times, că va refuza să promulge legea.

"Cred că este o greşeală, nu voi promulga niciodată o astfel de lege" a spus Traian Basescu, referindu-se la iniţiativa legislativă a lui Silviu Prigoană privind interzicerea folosirii termenului rrom în referirile la cetăţenii români de etnie ţigănească în instituţiile oficiale din România.

Dl. preşedinte a recomandat politicienilor şi alte lucruri: "Politicienii ar trebui să se concentreze mai bine pe crearea de oportunităţi de educaţie mai bune şi de modalităţi în care să fie arătată bogăţia patrimoniului cultural al minorităţii rome."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...